Cloudside

Så väljer du webbhotell, privatperson eller företag!

Att välja webbhotell kan vara väldigt svårt om man inte är insatt. Det är rättare sagt en djungel! Vad passar just dig? Att välja webbhotell är lite som att välja kläder efter tillfälle. Ska du fara ut och springa i elljusspåret så tar du inte på dig en kostym.

Utbudet av webbhotell i Sverige

Sverige har ett ganska digert utbud av webbhotell, och de kommer i många varianter – dyra och billiga, enkla och avancerade, bra och mindre bra. Oavsett vilket webbhotell du väljer är det inte ett beslut du ska fatta förhastat. När du väl har kommit igång med ett webbhotell är det en omständlig process att byta, och på grund av mängden administrativt merarbete om det inte erbjuds migration av det nya webbhotellet.

 

Så väljer du webbhotell

Som vi nämnde tidigare så måste du välja webbhotell efter dina ändamål. Hur bygger du upp din hemsida / webbapplikation spelar stor roll in i valet av webbhotell, funktionerna mellan webbhotell kan variera kraftigt. Ena webbhotellet kan fungera bättre än det andra för just din hemsida / webbapplikation.

Funktioner

Vad behövs för att din hemsida ska fungera? Behöver du t.ex. några speciella PHP extensions för att din tjänst ska fungera optimalt? Kontakta supporten innan eventuell beställning för att vara säker på att din leverantör kan leverera det du behöver.

Hastighet

En långsam hemsida tappar snabbt människors  intresse, ingen har ett intresse eller tiden av att vänta på en långsam hemsida, och inte bara människor utan även också botar som t.ex. Google. När du väljer webbhotell så kolla vad som hjälper din hemsida att ladda snabbare! 

Säkerhet

Dina filer och din data ska alltid vara säkert, några frågor som du kan ställa dig själv och webbhotellet är t.ex. vilka har tillgång till min data, finns det backuper. Vad är det för policys som gäller kring datahantering, hur fungerar det med GDPR?

Support

Det kan alltid uppstå problem, det kan bero på konfigurationen på din hemsida eller kanske något som strular med ditt webbhotell. Supporten är en viktig del i ditt val av webbhotell, när väl problemet uppstår ska du kunna få snabb hjälp av kunnig personal.

small_c_popup.png

Viktig information

Numera sköter Fuze Media driften av Cloudside.

Samtliga kunder har fått mejl från oss gällande sitt webbhotell. All drift sköts nu utav Fuze Media.

Har du några frågor så skicka din fråga till supporten på support@fuze.nu eller besök deras hemsida för fler kontaktalternativ.