Cloudside

Optimera din WordPress webbplats med hjälp av dessa enkla tips

Den tid det tar för din webbplats att ladda påverkar hur framgångsrikt det blir. Om din webbplats är långsam, kommer besökarna att vända sig i trollar. De kan till och med klicka på bakåtknappen innan din webbplats laddar.

Webbplatsprestandan kommer också att påverka dina rankningar i sökmotorer. Förutom att rankas högre, rapporterar många webbplatsägare att en ökning av sökmotorns spindel kryper efter att ha påskyndat sin design.

Idag vill vi dela med dig några snabba tips om hur du kan optimera din webbplats och minska sidbelastningstider. Om du följer dessa tekniker och bästa praxis kommer din webbplats att ladda mycket snabbare.

Innan du tillämpar dessa tekniker på din webbplats uppmuntrar vi dig att kontrollera hastigheten på din webbplats med hjälp av en kostnadsfri tjänst som GTMetrix, YSlow eller Google PageSpeed Insights. Dessa tjänster kommer att informera dig om din sidladdningstid och den totala filstorleken på din sida. De erbjuder också tips

 

Övervaka din plugins

Innan du installerar något plugin på din webbplats, fråga dig själv ”Är det här plugin nödvändigt?”.
Plugins är en av de största orsakerna till att WordPress-webbplatser är långsamma. Ju fler plugins du installerar utan forskning, desto mer sannolikt kommer du att möta prestationsproblem. Men det stora antalet plugins du har installerat är inte anledningen till att en WordPress-webbplats kan bli långsam.

Vissa plugins är kända för att webbplatserna ska vara långsamma. Det finns många anledningar till detta, inklusive dålig kodning, samtal till externa servrar och ihållande samtal och uppdatering av din WordPress-databas. Var noga med hur mycket CPU-plugins du använder. Många plugins kan flaskhalsa din CPU på grund av långlivade processer.

Töm papperskorgen

WordPress 2.9 introducerade WordPress skräp systemet. När innehållet är raderat, var det en kommentar, inlägg, sida, media etc; det skickas till papperskorgen. Härifrån kan innehållet antingen återställas eller raderas permanent. Det är effektivt ett felsäkert system som hjälper dig att återställa allt som raderades av misstag (på samma sätt som återvinningsfacket fungerar i din dator).

Papperskorgen kan ta upp mycket onödigt utrymme i din webbplats databas. Ju större databasen desto längre tid är det att hämta information från den.
Som standard kommer WordPress automatiskt att radera skräp efter trettio dagar. Detta kan minskas genom att ändra wp-config.php-filen. Du kan till exempel minska detta till sju dagar genom att lägga till följande:

define ('EMPTY_TRASH_DAYS', 7);

Du kan helt avaktivera papperskorgen genom att lägga till det i din wp-config.php-fil.

define ('EMPTY_TRASH_DAYS', 0);

Optimera dina bilder för webben

Bilder kan hjälpa till att bryta upp långa bitar av text och kan hjälpa dina artiklar att delas oftare på sociala medier. men de tar också upp mycket lagringsutrymme. Därför kan sidor som innehåller många bilder ta lång tid att ladda.

Det är därför i din bästa att optimera dina bilder på internet innan du laddar upp dem till din webbplats. De flesta bildredigeringsprogram, till exempel Photoshop, låter dig göra det via alternativet Spara för webben.

Ett bra plugin för att optimera bilder som redan har laddats upp är WP Smush.it. Det utitlizes Smush.it API för att optimera JPEG-bilder, ta bort metadata från JPEG och konvertera GIF-bilder till PNG. Du bör dock vara medveten om att plugin använder mycket resurser när det konverterar bilder, därför kan din webbplats vara långsam medan den körs.

Om du inte vill offra bildkvaliteten, kolla Lazy Load. Pluggen säkerställer att bilder bara laddas när området blir synligt för användaren. Detta minskar avsevärt sidlastningstiderna.

Överväg att inte använda officiella sociala medier Knappar och widgets

För de flesta webbplatsägare är social media-trafik den andra enbart för sökmotortrafik. Därför är sociala medier dela knappar så framträdande på webbdesigner.

Officiella delningsknappar är populära eftersom de anger antalet aktier som en sida har haft. Tyvärr kan officiella delningsknappar från tjänster som Facebook och Twitter öka laddningstiderna oerhört på grund av samtalen de gör till externa tjänster. Jag har tidigare visat delningsknappar över och under artiklar för Facebook, Google+ och Twitter. Detta lade till en hel del 500KB till mina sidor.

Genom att helt enkelt byta till textlänkar eller lokalt lagrade sociala medier bilder kan du spara minska din sidstorlek med upp till en megabyte.

Aktivera Gzip-komprimering

Gzip-komprimering gör att en webbplatssida kan överföras till en webbläsare med upp till 70% av sin ursprungliga storlek. Webbläsaren dekomprimerar sedan sidan och visar den till användaren.

Minifiera och kombinera CSS och Javascript

Varje anrop till dina CSS och Javascript-filer är en HTTP-begäran. Det innebär att när någon besöker din webbsida skickar datorn en begäran om en fil och sedan skickar servern den tillbaka. Ju fler förfrågningar det finns på din server, desto längre tid tar det för dina sidor att ladda.

Programmet Minify kombinerar flera CSS och Javascript-filer i en enda fil. Detta minskar avsevärt antalet HTTP-förfrågningar. Programmet tar också bort onödigt blankutrymme och kommentarer.
Det finns ett antal WordPress-plugins som kommer att minska dina CSS och Javascript-filer. Vi rekommenderar att du använder antingen WP Minify eller Better WordPress Minify.

Aktivera Browser Caching

Några av de största filerna på din webbplats ändras sällan. Detta inkluderar CSS-filer, Javascript-filer, din webbplatslogotyp etc. Ett sätt att dra nytta av detta är att aktivera webbläsarens caching.

Webbläsarens caching tillåter internetanvändare att påskynda laddningstiden för deras favoritwebbplatser genom att lagra en cachad kopia av din webbplats lokalt. Detta minskar samtal till din server och sparar användaren från att ladda ner samma filer igen.

Du kan aktivera webbläsarens caching genom att lägga till följande kod i din .htaccess-fil:

## EXPIRES CACHING ##
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
ExpiresByType image/gif "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType text/html "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresDefault "access 1 month"
</IfModule>
## EXPIRES CACHING ##

Installera ett cache plugin

Cache plguins tillåter dig att publicera statiska HTML-filer i stället för dynamiska filer. Detta minskar avsevärt den tid en sida tar för att ladda eftersom det inte finns några PHP- eller MySQL-kommandon som ska utföras.

Ytterligare cachningsfunktioner inkluderar minifiering, cachning av feeds, Gzipping, support för innehållsleveransnätverk (CDN) och mycket mer.

Caching av dina sidor är ett av de mest effektiva sätten att förbättra sidlastningstiderna, med många plugins som lovar en förbättring av minst tio gånger. Populära cachepluggar inkluderar WP Super Cache, W3 Total Cache och WP Fastest Cache. Alla tre plugins är tillgängliga gratis.

small_c_popup.png

Viktig information

Numera sköter Fuze Media driften av Cloudside.

Samtliga kunder har fått mejl från oss gällande sitt webbhotell. All drift sköts nu utav Fuze Media.

Har du några frågor så skicka din fråga till supporten på support@fuze.nu eller besök deras hemsida för fler kontaktalternativ.